Zoeken
  • Praktijk FIT!

Chinese Nasi

Ken je dat? Soms heb je teveel rijst gekookt en wil je het niet weggooien. Wat kun je er nog mee doen? De overgebleven rijst kun je ideaal gebruiken in dit recept. Natuurlijk kun je het ook zo een keer maken.




Voor 4 personen


Ingrediënten:

· 400 gram gekookte zilvervliesrijst

· 3 eieren en 3 eiwitten

· 1 kippenbouillon blokje

· 1 teentje knoflook

· 1 ui

· Halve prei of wat bosui

· 200 gram doperwten (diepvries)

· 150 gram kipfilet of achterham vleeswaar

· 1 el olijf of kokosolie


Bereidingswijze:

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Laat het daarna uitdampen.

Gebruik 3 eieren en 3 eiwitten die je splitst (of een flinke scheut eiwitten van Two Chicks) en klop dit samen in een kom met een garde los. Maak hiervan in een pan met iets olie scrambled eggs en zet dit even opzij.

Snipper de ui en de knoflook. Was de prei of bosui en snij in ringen. Snij de vleeswaar in blokjes.

Verhit in een wok wat olie. Voeg de ui en knoflook toe en bak even aan. Voeg daarna de prei, doperwten en vleeswaar toe. Bak alles even aan.

Voeg de rijst en ei toe en vermeng alles. Verkruimel het bouillonblokje in een beker en voeg 100 ml heet water toe zodat het blokje oplost. Giet dit bij het mengsel. Schep even goed om en bak alles aan tot de Chinese nasi. Schep het een paar keer goed door.

In principe hoef je hier geen extra vlees bij te serveren ivm het ei en de vleeswaar.


Wél extra warme groenten of rauwkost.

238 keer bekeken

Praktijk FIT! | Breukersweg 11, 7471 ST Goor | 0622560980 | info@praktijkfit.nl