Zoeken
  • Praktijk FIT!

Gewokte zalm met snijbonen en zeekraal

Wat eten we dit weekend? Altijd weer iets bedenken is een opgave. Ik zag in mijn telefoon deze foto voorbij komen en kreeg weer zin om dit gerecht te maken. Hou je niet van vis? Vervang het eens door tofu of kippenblokjes.


Ingrediënten voor 2 personen

Bakje zeekraal

1 ui

2 zalmfilets

Zak snijbonen

Scheutje sojasaus

200 gram zilvervliesrijst


Was en snij de snijbonen. Was de zeekraal. Snij de uit in blokjes. Snij de zalmfilet in stukjes. Kook de snijbonen kort á 5 minuten. Giet de snijbonen af. Kook ondertussen ook de rijst. Maak in een wok wat olijfolie goed heet. Bak hierin de ui aan. Voeg de zalmfilet toe en bak in een paar minuten aan. Voeg de zeekraal en snijboontjes toe en wok 5 minuten op hoog vuur al roerende. Giet wat sojasaus in de wok en laat het een minuutje mee bakken. Serveer met wat rijst.


140 keer bekeken

Praktijk FIT! | Breukersweg 11, 7471 ST Goor | 0622560980 | info@praktijkfit.nl