Zoeken
  • Praktijk FIT!

Gezonde citroen kwarktaart met havermout bodem

Wat een heerlijke Koningsdag 2018. Gezellig een rommelmarktje bezoeken en genieten met het gezin. De dag ervoor heb ik een heerlijk citroen kwarktaart gemaakt met een krokante havermoutbodem afgetopt met aardbeien. Bij thuiskomst drinken we een kopje thee met een lekkere grote punt. Recept zie hier.....


citroen kwartaart met krokante bodem

Ingrediënten


Kwarkvulling

· 500 gram magere kwark

· 500 gram Optimel citroen kwark

· 2 theelepels Natrena

· 8 blaadjes gelatine

· 1 citroen


Koekbodem

· 150 gram havermoutmeel

· 50 gram gesmolten kokosolie

· 1 eetlepel koek en speculaas kruiden

· 2 eiwitten


Bereidingswijze

Laat alles op kamer temperatuur komen. Verwarm je oven voor op 180C. Smelt de kokosolie en doe het in een grote kom. Voeg hierbij de havermoutmeel, eiwitten, kruiden en eiwitten. Vermeng het goed tot een deeg.


Gebruik een springvorm en klem een bakpapier over de bodem. Verdeel het deeg over de bodem en druk met de bolle kant van een lepel het goed stevig aan. Zet de springvorm met de koekbodem voor 15 minuten in de oven op 180C. Laat het daarna afkoelen.


Week de gelatine blaadjes in een bakje met koud water. Was de citroen en rasp de schil. Doe de schil in een grote kom. Schep alle kwark bij de schil in de kom. Doe hierbij ook de Natrena. Meng het even door elkaar met een spatel. Pers de citroen uit en giet het sap in een klein steelpannetje. Verwarm de citroensap tot het warm is. Het hoeft niet te koken. Zet het vuur uit. Knijp het water uit de zacht geworden gelatine en voeg het bij het citroensap. De gelatine lost nu op. Roer het even door met een garde. Laat het 5 minuten afkoelen en giet dan het citroen/gelatine mengsel bij de kwark.


Spatel het goed door elkaar. Giet het kwarkmengsel over de koekbodem en laat het in de koelkast minstens 3 uur opstijven. Serveer met vers fruit.


Krokante havermoutbodem met citroen kwark vulling

#havermout

#havermoutbodem

#praktijkfit

#citroenkwarktaart

#kwarktaart

#healthy

#fit

930 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven