Zoeken
  • Praktijk FIT!

Kwarkbollen

Bijgewerkt op: 14 apr.

Lekker voor bij de paasbrucnh met eventueel een kloddertje jam en boter, net als een scone ;)


Voor 6 stuks


Ingrediënten:

· 50 gram rozijnen of 1 appel in stukjes

· 125 gram zelfrijzend bakmeel

· 125 gram magere vanillekwark Optimel

· eetlepel Splenda sevia suiker of Canderel green

· 1 ei

· 1 eetlepel olijfolie





Bereidingswijze:


Verwarm de oven voor op 180 graden.

Wel de rozijnen ongeveer 5 minuten in water dat net van de kook is. Giet ze daarna af en knijp even het water eruit. Of schil een appel en snij deze in blokjes.

Neem een ruime kom en meng daarin alle ingrediënten die hierboven zijn genoemd met een lepel.


Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het beslag in zes ‘bollen’ over de bakplaat. Dit gaat het makkelijkst met twee eetlepels. Zorg dat elke bol rondom voldoende ruimte heeft om uit te zetten.


Je kunt er nog eventueel wat splenda stevia of canderel green overheen strooien.


Bak de kwarkbollen in 20 minuten af.


132 kcal per stuk





100 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven