Zoeken
  • Praktijk FIT!

Nacho schotel

"Jongens, we eten vanavond chips!" Moet jij eens opletten hoe snel ze naar beneden komen om te eten! Verras ze met deze chili-chipsschotel. Maak een feestje op je bord door er allerlei soorten en kleuren paprika's in te verwerken.


Ingrediënten:


1 ui

3 teentjes knoflook

2 eetlepels olie

300 gram mager rundergehakt, kipgehakt of vegagehakt

1 gele en 1 groene paprika

3 rode puntpaprika

1 blik gepelde tomaten (á 400 gram)

1 blik kidneybonen (á 200 gram, uitgelekt)

1 blik zwarte bonen (á 200 gram, uitgelekt)

1 klein blikje mais

1 theelepel chilipoeder

1 theelepel gemalen komijnpoeder

50 gram tortillachips naturel

4 eetlepels geraspte 30+ kaas




Bereiden:

Pel en snipper 1 ui en 3 teentjes knoflook. Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook.

Voeg 300 gram gehakt toe en bak dit rul.

Maak de paprika's schoon en snijdt in stukjes. Fruit deze mee met het gehakt.

Voeg 1 blik gepelde tomaten toe, de 2 blikken bonen en 1 klein blikje mais.

Maak de chili op smaak met 1 theelepel chilipoeder en 1 theelepel gemalen komijnpoeder en eventueel zout en peper.

Doe het deksel op de pan en laat de chili ongeveer een paar minuten op laag vuur pruttelen. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.

Doe de chili, als deze klaar is, in een grote ovenschaal. Bedek de chili met de tortillachips. Strooi hierover de geraspte kaas.

Snijdt als laatste een rode puntpaprika in ringen en verdeel deze over de schotel. Bak de ovenschotel 20 minuten goudbruin in het midden van de oven.

487 keer bekeken

Praktijk FIT! | Breukersweg 11, 7471 ST Goor | 0622560980 | info@praktijkfit.nl