
Praktijk FIT!
Ovenpasta
Bijgewerkt op: 25 jan.
Voor 4 personen
Ingrediënten:
· 500 g (+-) tomatenpassata
· Peper en zout
· 1 el Italiaanse kruiden of pasta/pizza kruiden Verstegen mix
· 1 aubergine
· 1 courgette
· 2 puntpaprika's
· 2 tenen knoflook
· 2 el olijfolie
· 350 g kipfiletblokjes
· 250 g volkoren pasta (bijv, fusilli of penne)
· 1 bol mozzarella light
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
Snijd de aubergine, paprika en courgette in blokjes en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de kip ca. 8 min. Voeg de groenten en knoflook toe en bak nog 5 min. Breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden.
Voeg de passata toe en verwarm 2 min.
Kook intussen de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing en meng met de saus en kip.
Snijd de mozzarella in plakjes. Schep de pasta in de ovenschaal en verdeel er de mozzarella over.
Zet 10 min. in de oven of totdat de kaas gesmolten is.

