Zoeken
  • Praktijk FIT!

Ovenschotel rode kool

Bijgewerkt: 22 feb 2019

Nog een echt winters recept. Ondanks de hoge temperaturen kan het best nog wel toch?

In dit recept zit kippengehakt, ben ik fan van, vol eiwitten en laag in vet. Ga jij het ook proberen?

Voor 4 personen


Ingrediënten:

• 750 gram kruimige aardappelen

• rode kool met appel (diepvries, minimaal 750 gram, meer mag altijd)

• magere, plantaardige of halfvolle melk

• 350 gram kipgehakt

• 70 gram Dindesse kalkoenspekjes

• shoarma kruiden

• groentebouillon blokje minder zout

• 2 uien

• Olijfolie

• 50 gram geraspte 30+ kaas


Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen en kook ze met een bouillon blokje in ca. 20 minuten gaar. Doe de bevroren rode kool in een pannetje en laat op laag vuur ontdooien.

Ontvel de uien en snijd ze in ringen. Verhit wat olie in de pan en bak de uienringen en de spekjes aan. Hierna doe je het gehakt erbij, braad je het aan en breng op smaak met de kruiden. Als de uien en gehakt klaar zijn en de rode kool is ontdooit, giet dan de aardappelen af en stamp/pureer ze met een scheutje melk tot aardappelpuree.

Pak een ovenschaal en schep de rode kool erin. Doe daarop het gebraden gehakt en daarna de uien. Verdeel de aardappelpuree eroverheen.



Een klein handje kaas verdeel je erover en laat dan de schotel 35 minuten in de oven staan.


Lekker met suikervrije appelpuree/moes erbij!

196 keer bekeken

Praktijk FIT! | Breukersweg 11, 7471 ST Goor | 0622560980 | info@praktijkfit.nl