Zoeken
  • Praktijk FIT!

Kruidcake

Bijgewerkt: okt 10

Dit recept kreeg ik door van een klant en we hebben hem samen FIT! proof gemaakt. Gisteren heb ik dit recept gemaakt en heb er van gesmuld. Gauw heb ik de cake in plakjes gesneden en in de diepvries gelegd. Je blijft er namelijk van snoepen. Laat je weten wat je er van vindt?



Ingrediënten:

· 400 gram pompoenblokjes (diepvries werkt prima!)

· 250 gram speltmeel

(of 175 gram speltmeel, 50 gram havermoutmeel en

50 gram eiwitpoeder vanille)

· 1 theelepel kaneel

· 1 theelepel koek- en speculaaskruiden

· half zakje bakpoeder

· 50 gram Splenda Stevia

- scheutje olie

· 3 eieren


Topping:

(let op: maakt het wel extra calorierijk, ik heb het niet gebruikt en vond het prima) – 100 gram roomkaas light – 50 gram magere kwark – 1 eetlepel Splenda Stevia

– 1 theelepel vanille poeder of aroma – 20 gram pecannoten



Bereidingswijze:

Kook de pompoenblokjes in een pan water in 10 minuten zacht en gaar. Giet de pompoenblokjes af en laat ze even afkoelen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Roer in een grote kom het meel, bakpoeder, suiker, kaneel en de koek- en speculaaskruiden goed door elkaar. Blend de pompoenblokjes helemaal fijn met een blender. Roer de eieren en olie erdoor heen tot een glad mengsel. Schenk nu het pompoen-mengsel in de kom met meel en roer het beslag goed door elkaar met een garde. Vet een cakevorm in of bekleed hem met bakpapier. Giet nu het beslag in de cakevorm en maak de bovenkant mooi glad. Bak de pompoen cake 40 minuten in het midden van de oven. Zet daarna de oven uit en laat de pompoen cake afkoelen in de oven, dan stort ‘ie niet in!














427 keer bekeken

Praktijk FIT! | Breukersweg 11, 7471 ST Goor | 0622560980 | info@praktijkfit.nl