Zoeken
  • Praktijk FIT!

Sinaasappelcake

Bijgewerkt op: jan 7

Smeuïg, lekker fris, eiwitrijk en vullend. Meer hoef ik niet te zeggen.

Ingrediënten:

· 25 gram proteïne/eiwit poeder vanille (Etos of Body & Fit Shop.nl)

· 25 gram Splenda Stevia suiker of Kristal Sweet

· 2 eieren

· 100 ml eiwit (eieren splitsen of gebruik Two Chicks)

· 125 gram Optimel magere kwark citroen of mango

· 175 gram zelfrijzend bakmeel

· 10 gram bakpoeder

· 175 gram sinaasappel (2 grote sinaasappels)

· Rasp van 1 sinaasappel

Staafmixer

Rasp

Cakeblik 25 cm

Bereidingswijze:


Was één sinaasappel. Rasp de schil en doe dit in een grote kom. Vervolgens snij je de 2 sinaasappels in stukjes (zonder schil) totdat je samen 175 gram sinaasappel hebt. Doe dit er ook bij in de kom. Voeg hieraan ook de eieren, eiwit (ei splitsen of gebruik Two Chicks), suiker en kwark. Pak een staafmixer en meng dit geheel tot een egaal mengsel.

Hierbij voeg je het bakmeel, bakpoeder en eiwitpoeder. Roer dit met een garde stevig door tot een glad mengsel. Bekleed een bakvorm met een bakpapier. Giet hierin het mengsel. Zet het in de oven voor 45 minuten op 160 graden.


De cake blijft een beetje smeuïg van binnen.

Bewaar het in de koelkast in een tupperware bak of vries plakjes in.


Ik sneed 12 plakken

Per plak 84 kcal.

242 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven