
Praktijk FIT!
Spaghetti Bolognese
Hoe simpel kan het zijn. Heerlijke en vooral snelle spaghetti. Maar het moet dan wel voedzaam zijn. Een paar aanpassingen en daar hebben we dit heerlijke recept. Genieten!

Ingrediënten
Voor 4 personen
Grote zak Italiaanse roerbakgroenten
1 teentje knoflook
2 stengel bleekselderij
1 eetlepel olijfolie
300 gram extra mager rundergehakt
2 blik tomatenblokjes zonder zout
375 gram volkoren spaghetti
8 blaadjes basilicum, gedroogde oregano of Italiaanse kruiden
4 eetlepels geraspte kaas 30+
Bereiding
Snijd de knoflook in snippers, de bleekselderij in boogjes Verwarm de olie en bak hierin het gehakt gaar en rul. Fruit de groente 5 minuten mee. Voeg de tomaten met het vocht toe en kook dit in 15 minuten tot een saus. Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de saus op smaak met de kleingesneden basilicum. Schep de saus door de spaghetti en geef de geraspte kaas erbij.