top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPraktijk FIT!

Appel kaneel cake

Normaal gesproken zit een appel kaneel cake boordevol calorieën. Toch is het gelukt om een heerlijke cake te verzinnen die maar 83 calorieën per plak is. De zoetstoffen die ik gebruik heb ik online besteld. Af en toe als topping voor een krokante korst strooi ik er Sukrin Gold overheen. Het lijkt precies op lichtbruine basterdsuiker maar dan zonder calorieën.


Appel kaneelcake

Ingrediënten:

· 150 gram zelfrijzend bakmeel

· 10 gram bakpoeder

· 30 gram eiwitpoeder vanille (Body en Fit shop, Kruidvat of Etos)

· 2 eieren

· 50 ml eiwit (eieren splitsen of gebruik Two Chicks)

· 200 gram appelpuree of appelmoes zonder suiker

· 1 theelepel kaneel

· Handje rozijnen

· 1 appel

· extra nodig: cakevorm 25 cm

Bereidingswijze:

Schil de appel en snij deze in kleine stukjes. Zet het even opzij.

Meng alle natte ingrediënten in een kom door elkaar met een garde. Dit zijn de eieren, eiwit en appelmoes.

Doe hierbij alle droge ingrediënten behalve de rozijnen. Dit is het bakmeel, bakpoeder, eiwitpoeder en kaneel. Goed door elkaar vermengen zodat de klontjes eruit zijn. Schep hierna de rozijnen erdoor.

Leg in het bakblik een bakpapier. Giet hierin het mengsel. Strooi de appelstukjes er boven op.

Als topping kan je er ook nog wat Sukrin Gold/Kristal Sweet suikervervanger of Splenda Stevia erover strooien.

Sukrin suikervervanger is ideaal om te bakken zonder calorieën en verlies van smaak. De moeite waard om een zak op voorraad te hebben.

Zet voor 35/40 minuten in de oven op 170 graden. Test of deze gaar is door met een satéprikker erin te steken. Komt deze er droog uit is je cake gaar.



Ik sneed 12 plakken.

Per plak 83 kcal.

507 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Loempiataart

bottom of page