Bobotie met rijst
- Praktijk FIT!
- 15 mei
- 1 minuten om te lezen
Bobotie zonder pakjes en zakjes en heerlijk gezond

Ingrediënten:
· 400 g sperziebonen
· 400 g mager rundergehakt of kipgehakt
· 1 appel – in blokjes
· 1 ui
· 1 teentje knoflook
· 250 g crème fraîche light
· 200 g zilvervlies rijst
Kruidenmix voor het vlees
· 1 tl kerriepoeder
· 1/2 tl korianderpoeder
· 1/2 tl kurkuma
Of gebruik curry (madras) kruiden
· peper en zout
Sausmix
· 1/2 blokje kippenbouillon
· 1 el kerriepoeder
· 1 tl kaneel
· 200 ml water
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 190℃ hetelucht en vet de ovenschaal in.
Breng een pan met water aan de kook. Halveer de sperziebonen en kook de boontjes 8 minuten voor. Snij ondertussen de ui in blokjes
Bak in een pan het gehakt rul met de ui en voeg een geperst teentje knoflook ook toe. Voeg hier de ingrediënten voor de kruidenmix voor het vlees aan toe en schep goed om.
Schep de voorgekookte sperziebonen bij het vlees in de pan en voeg alle ingrediënten voor de sausmix toe. Roer goed door en breng het geheel aan de kook. Laat 3 minuten koken.
Voeg de blokjes appel en de crème fraîche toe en roer alles nogmaals goed door.
Schep de Bobotie in de ovenschaal en zet deze 20 minuten in de oven tot de bovenkant bruin kleurt. Je kunt ter garnering nog een blaadje laurier toevoegen
Kook ondertussen de rijst gaar.
Serveer de rijst en de Bobotie naast elkaar samen met een lekkere salade.

Comments