top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPraktijk FIT!

Krieltjessalade met kipfilet

Wanneer het zo warm is heb ik geen zin om boven die hete pannen te staan. Dit recept is ideaal. Lekker fris, eindeloos mee te variëren en licht.



Krieltjes salade met kipfilet

Voor 4 personen


Ingrediënten:


· 400 gram krieltjes

· 300 gram kipfilet

· 150 gram mais in blik

· 1 rode ui

· 250 gram rode cherrytomaten

· 1 komkommer

· 1 zak gemengde sla

· 1 half bakje komkommersalade Bieze

· Italiaanse kruiden

· Peper en zout

· Olijfolie



Bereidingswijze:



Marineer de kipfilet in een grote kom met één eetlepel olijfolie, Italiaanse kruiden en zout ongeveer een uur in de koelkast.


Was de krieltjes en snij ze door de helft. Snijd de grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes ongeveer 8 minuten. Giet af en laat iets afkoelen.

Bak in een koekenpan de kipfilet op laag vuur ongeveer 8 minuten totdat de kipfilet gaar is.


Snij de ui in blokjes, tomaatjes door de helft en komkommer in blokjes. Giet de mais af.


Pak een grote kom en doe hierin de helft van het bakje komkommersalade van Bieze, flinke snuf peper en zout. Meng dit goed door elkaar.

Voeg de zak sla en gesneden groentes toe en meng even door elkaar.

Voeg ook de krieltjes toe.


Snij de kipfilet in reepjes en meng door de salade.


TIP: voeg eventueel een appel of sinaasappel toe

244 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Loempiataart

bottom of page