top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPraktijk FIT!

Loempiataart

Krokant met een lichte vulling!



Voor 4 personen


Ingrediënten:

· 1 pak filodeeg

· 300 gram kipfiletblokjes of kipgehakt

· 400 gram chinese wokgroente

· 100 gram rijstnoodles of glasnoodles

· 3 el sojasaus

· 2 el olijfolie

· 3 eieren

· Peper en zout



Bereidingswijze:


Haal het filodeeg uit de vriezer en laat in de verpakking ontdooien.

Verwarm de oven ondertussen voor op 175 graden.

Verwarm een scheutje olie in een wokpan en bak het vlees met iets peper en zout gaar. Voeg de chinese wokgroente met een eetlepel sojasaus toe. Bak nog zo'n 4 minuten, terwijl je het regelmatig omschept.

Ondertussen kook je in een grote pan met water de noodles in een paar minuten gaar. Giet af. Voeg de noodles bij de kip en groente en schep door. Voeg eventueel nog een scheutjes sojasaus erbij.


Vet een springvorm (met een doorsnede van zo'n 24 cm) in en leg een vel filodeeg op de bodem. Leg vervolgens de rest van de vellen gedeeltelijk over de bodem en gedeeltelijk over de rand. Het is de bedoeling dat je de taart straks dicht kunt vouwen.



Schep het kip groente mengsel in de taart vorm.

Klop de eieren los met een eetlepel sojasaus en giet het mengsel over de vulling in de springvorm. Verdeel het er goed doorheen met een lepel.



Vouw vervolgens het filodeeg dat over de rand van de springvorm hangt naar binnen en druk goed aan. De taart moet nu overal afgedekt zijn.

Bestrijk de taart licht met olie.

Zet de taart laag in de oven en bak hem in 45 minuten goudbruin en gaar. Als -ie te bruin wordt, kun je de bovenkant afdekken met aluminiumfolie.

Haal de taart uit de oven, snijd hem in punten en serveer met de extra sojasaus.


Een kwart loempiataart is 470 kcal


Eet hier wel extra groente bij zoals een salade

169 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page