Volop blauwe blessen verkrijgbaar. Heerlijk zoet en super voedzaam door de vezels, Vitamine C en K! Hier een lekker recept in taart / cake idee ;) Vries plakjes in en neem voor onderweg. Dan heb je altijd iets voedzaams bij de hand.
Ingrediënten
· 50 gram gesmolten kokosolie
· 2 eieren
· 100 ml plantaardige melk
· 1 theelepel Natrena (vloeibare zoetstof op basis van cyclamaat en sacharine 0 kcal)
· half zakje bakpoeder
· 100 gram havermoutmeel (gemalen havermout) of gewoon havermout hierbij wordt de structuur iets grover)
· 50 gram speltmeel
· flinke hand blauwe bessen
ronde springvorm
Bereidingswijze
Zorg ervoor dat je alles op kamertemperatuur hebt klaar liggen.
Smelt de kokosolie in de magnetron in een grote kom. Verwarm de oven voor op 180C.
Voeg de 2 eieren, melk, Natrena bij de kokosolie. Klop alles door elkaar met een garde.
Daarna spatel je de havermout, speltmeel en bakpoeder er doorheen en vermeng je het goed. Als laatste spatel je voorzichtig de blauwe bessen erdoor.
Vet je cake of springvorm in met kokosolie of gebruik een bakspray. Ik zelf gebruik altijd veel bakpapier.
Bak de cake af in een oven op 175 graden in 30 minuten.
TIP: De cake is een paar dagen houdbaar buiten de koelkast in een luchtdichte doos. Vries de plakjes in en neem mee naar bijvoorbeeld werk.
Comentários