Bloemkool en kerrie zijn een top combinatie. Maar dan niet de ongezonde versie uit een pakje of zakje. Met deze bloemkoolschotel ben je in een handomdraai klaar en weet je zeker dat je een gezonde maaltijd op tafel zet.
Voor 4 personen
Ingrediënten:
· Ongeveer 500/700 gram aardappelschijfjes
· 1 ei
· 1 flesje of pakje kookzuivel light
· 1 bloemkool
· Peper, zout
· Flinke eetlepel kerriepoeder
· 250 gram magere spekreepjes
· 1 ui
· Eetlepel olijfolie
· 100 gram geraspte 30+ kaas
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de bloemkool en snij deze in kleine roosjes. Kook de bloemkool beetgaar (ongeveer 10 minuten) Giet de bloemkool af en zet even opzij. Ontvel de ui en snij in blokjes. Verhit wat olie in de pan en bak de ui met de spekjes aan.
Pak een ovenschaal en bedek de bodem met een laag aardappelschijfjes (de helft). Doe hierna de bloemkool en spekjes erover. Als laatste bedek je de schotel met de rest van de aardappelschijfjes. Meng in een maatbeker het ei met de kookzuivel light, kerrie en een beetje peper en zout. Roer dit goed los met een garde. Giet dit over de aardappelschijfjes. Verdeel de geraspte kaas erover en zet dan de schotel 35 minuten in de oven.
Comments