Een gezonde kwarktaart met koekjesbodem. Makkelijk te maken met maar een paar ingrediënten. En 120 kcal per punt! JOE!
Kwarkvulling
· 750 gram Optimel citroen kwark
· 8 blaadjes gelatine
Koekbodem
· 150 gram volkoren biscuitjes
· 80 gram Campina roomboter halfvol
· 2 eetlepels koek en speculaaskruiden
Bereidingswijze:
Laat alles op kamertemperatuur komen.
Gebruik een springvorm van ongeveer 26 cm. Vet de springvorm in.
Verkruimel de biscuitjes heel fijn. Hiervoor gebruik ik een multihakker. Zet een steelpannetje op het vuur en smelt de boter hierin. Haal van het vuur en meng de biscuitjes samen met de koek en speculaaskruiden door de boter tot het goed gemengd is. Bekleed de bodem van de springvorm met de koek. Gebruik hiervoor de bolle kant van een lepel
Zet het in de koelkast.
Week de gelatineblaadjes in een bakje met koud water. Giet in een grote kom alle kwark.
Haal de zacht geworden gelatineblaadjes uit het water en doe het in een steelpannetje. Zorg ervoor dat er wel iets water meekomt met de gelatineblaadjes. Verwarm dit op een laag vuur al roerende. Vrij snel zijn de blaadjes opgelost. Laat het 5 minuten afkoelen.
Giet al roerende met een garde de gelatine bij de kwark.
Het is belangrijk dat er niet teveel temperatuurverschil zit tussen de kwark en gelatine anders krijg je klontjes.
Giet het kwarkmengsel over de bodem. Laat de taart 3 uur opstijven.
Serveer met vers fruit.
Totale taart 1415 kcal.
Gesneden in 12 punten per punt 120 kcal.
Comentarios