top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPraktijk FIT!

Stamppot met gehaktballetjes en zoete uienjus

Bijgewerkt op: 27 apr. 2023

Smeuïge stamppot met een twist.




Stamppot is een favoriet van velen. Een echt winters recept wat makkelijk te bereiden is voor velen. Deze variant is een keer wat anders dan de standaard boerenkool met worst.


Stamppot met gehaktballetjes en zoete uienjus


Voor 4 personen


Ingrediënten:


· 1 kg kruimige aardappelen

· 4 (rode)uien

· 2 el milde olijfolie

· 350 g kip gehakt of mager rundergehakt

· 1 zakje gehakt kruiden (zoals italiaans of stroganoff)

· 400 g gewassen spinazie, spruitjes of andere stamppot groente

· Scheutje teryakisaus en ketjapsaus

· 1 runderbouillonblokje


Bereidingswijze:


Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken kook met een half bouillonblokje in 20 min. gaar .


Meng het gehakt met de kruiden en draai er kleine balletjes van.

Snijd intussen de uien in halve ringen. Verhit de olie in een ruime hapjespan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Schuif de uien na 5 min. aan de kant, voeg de gehaktballetjes toe en bak 10 min. mee of totdat ze gaar zijn.


Voeg de spinazie toe aan de aardappelen en kook 1 min. mee. Houd een kopje kookvocht apart. Giet de aardappel met de spinazie af, doe terug in de pan. Stamp met wat kookvocht (en eventueel iets halfvolle melk) tot een smeuïge puree.


Blus de pan met de uien en balletjes af met 100 ml water, een scheutje teryakisaus en ketjapsaus. Verkruimel er de rest van het bouillonblokje over en roer door. Voor wat meer binding kun je ook wat juspoeder toevoegen.


Verdeel de puree over de borden. Schep er de uien met de balletjes en jus op.


Ter variatie kun je ook spruitjes of andere stamppot groente gebruiken.


Eet smakelijk!


Echt een keer wat anders. Makkelijk, smaakvol en verantwoord! Dankjewel! – Marian Oosterhuis
234 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Loempiataart

bottom of page