Een verantwoorde, makkelijke en heerlijke peren cake. Je hebt hem zo in de oven staan! Snij de cake in plakjes, leg ze in een diepvriesdoos en vries in. Zo heb je elke dag een verantwoord tussendoortje.
Ingrediënten:
· 100 gram zelfrijzend bakmeel
· 100 gram havermeel
· 250 gram geschilde stukjes peer
· 2 eieren
· 200 gram magere kwark vanille Optimel
· 1 eetlepel kaneel
· 25 gram Splenda Stevia, Canderel Bake, Canderel Green of Sukrin
· 30 gram rozijnen
· extra nodig: cakevorm 25 cm
· bakpapier
Bereidingswijze:
Schil de peer en snij deze in kleine stukjes. Zet het even opzij.
Meng alle natte ingrediënten in een kom door elkaar met een garde. Dit zijn de eieren en kwark.
Doe hierbij het bakmeel, havermeel, kaneel en stevia. Goed door elkaar vermengen zodat de klontjes eruit zijn. Schep hierna de rozijnen en de helft van de peer erdoor.
Leg in het bakblik een bakpapier. Giet hierin het mengsel. Strooi de rest van de peerstukjes er boven op.
Als topping kan je er ook nog wat suikervervanger erover strooien.
Suikervervangers zijn ideaal om te bakken zonder calorieën en verlies van smaak. De moeite waard om een zak op voorraad te hebben.
Zet voor 45 minuten in de oven op 180 graden. Test of deze gaar is door met een satéprikker erin te steken. Komt deze er droog uit is je cake gaar.
Ik sneed 10 plakken.
Per plak 115 kcal.
留言