Deze pizza met flammkuchendeeg is veel lichter dan een gemiddelde pizza. Doordat je gebruik maakt van flammkuchendeeg scheelt het behoorlijk in de calorieën. De stiekeme dikmakers bij een pizza is natuurlijk ook de topping zoals vette kaas (45+), salami, mozzarella, schimmelkaas, etc. Kijk maar gauw naar hoe je een heerlijke pizza maakt waar je ongestoord van kunt genieten!
Ingrediënten:
• 1 rol flammkuchendeeg
• Dun belegd met tomaten passata
• 1 ui
• Paprika of andere extra groente zoals courgette, champignons
• Optineel: blikje tonijn op water, gerookte kipfilet, achterham of pittig gehakt (zie hieronder)
• Iets geraspte kaas 30+
• Italiaanse kruiden
• Peper en zout
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200C.
Rol het deeg uit op een bakplaat. Laat het bakpapier eronder zitten.
Beleg het flammkuchendeeg met tomatensaus, italiaanse kruiden, peper/zout, ui, paprika, en andere ingrediënten naar keuze.
Bak af in de oven ongeveer 15 minuten.
Mocht de pizza iets te donker kleuren tijdens het bakken in de oven, leg er dan een stuk aluminium folie overheen.
Serveer met een salade of strooi er nog extra rucola overheen.
Pittig gehakt
• 200 gram extra mager rundergehakt of kipgehakt
• 1 theelepel sambal
• 1 teentje knoflook
• 2 eetlepels barbecuesaus
• 1 ui
• Theelepel paprikapoeder
• Peper en zout naar smaak
Fruit een fijngesnipperd uitje in iets olijfolie aan in een pan. Breng ondertussen het gehakt op smaak met een volle theelepel sambal, 2 eetlepels barbecuesaus, paprikapoeder, peper en zout. Voeg het gehakt toe in de pan en bak dit goed rul in circa 5 minuten. Verdeel over de pizza.
Comments