Zoeken
  • Praktijk FIT!

Speculaas cake

Als je het geheime ingrediënt ziet ga je het niet geloven. Dit ingrediënt zorgt voor het smeuïge aan de cake. Heb je ook de schuddebuikjes gezien? Die geven net die extra crunchy bite :)


Ingrediënten:

· 400 gram pompoenblokjes (diepvries of vers)

· 250 gram spelt of tarwemeel

· 3 flinke eetlepels koek- en speculaaskruiden

· half zakje bakpoeder

· 50 gram Splenda Stevia

· 3 eieren

· scheutje olijfolie

· 40 gram schuddebuikjes van Bolletje



Bereidingswijze:


Kook de pompoenblokjes in een pan water in 10 minuten zacht en gaar. Giet de pompoenblokjes af en laat ze even afkoelen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Roer in een grote kom het meel, bakpoeder, suiker en de koek- en speculaaskruiden goed door elkaar. Blend de pompoenblokjes helemaal fijn met een blender of staafmixer. Roer de eieren en olie erdoor heen tot een glad mengsel. Schenk nu het pompoen-mengsel in de kom met meel en roer het beslag goed door elkaar met een garde. Vet een cakevorm in of bekleed hem met bakpapier. Giet nu het beslag in de cakevorm en maak de bovenkant mooi glad. Strooi de schuddebuikjes erover.

Bak de speculaas cake 40 minuten in het midden van de oven. Laat de cake goed afkoelen.


Als je de cake in 12 plakken snijdt is ie 136 kcal per plak.


Ter variatie: je kunt er ook een geschilde peer in blokjes doorheen mengen.



166 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven